Nooit een aanbieding missen?
Meld je aan voor Marktplaats Aanbieding

Sluiten

Maak jouw tuin betoverend mooi met Japanse esdoorns! Je ontvangt 3 verschillende soorten

Voordelen

  • Winterharde planten die direct in de tuin of in potten gezet kunnen worden
  • De Esdoorns kunnen uitgroeien tot prachtige bomen
  • Diverse kleuren prachtig blad
  • Je ontvangt 3 soorten

Voorwaarden

  • Levertijd: je bestelling wordt uiterlijk 2 mei a.s. verzonden
  • Exclusief € 5,95 verzendkosten per bestelling

Meer informatie

Is jouw tuin te kaal of toe aan een restyling? Deze heester die in de herfst voor spectaculaire kleuren zorgt, vergt weinig onderhoud en kan bij voldoende ruimte en goede verzorging zelfs uitgroeien tot een kleine boom! In een tuin in Japanse stijl mag de Japanse esdoorn zeker niet ontbreken!

Japanse schoonheid
Een Japanse esdoorn is een winterharde heester die kan uitgroeien tot een kleine boom. Ze zijn populair door hun prachtige gevormde bladeren die in het najaar veranderen in spectaculaire kleuren van felrood tot heldergeel en dieporanje. In de bloeiperiode hebben de esdoorns een dicht bladerdak, in de herfst verliezen ze hun blad.

3 soorten
De set bestaat uit een Acer palmatum ‘Butterfly’, Acer palmatum ‘Atropurpureum’ en Acer palmatum ‘Going Green’.

Butterfly 
Deze prachtige dwerg Japanse Esdoorn is een sieraad voor iedere tuin, maar kan ook prima in pot of bak op terras of balkon. Deze langzaam groeiende plant vormt een vertakte opgaande struik met roze, wit en groen bont ingesneden blad. De herfstkleur is prachtig. Hoogte 1250 cm, breedte 75 cm. Hoeft niet gesnoeid te worden. Verdraagt zon en schaduw. De plant is zeer winterhard.

Atropurpureum
Deze prachtig Japanse Esdoorn is een sieraad voor iedere tuin, maar kan ook prima in pot of bak op terras of balkon. Deze plant vormt een vertakte opgaande struik met donkerrood ingesneden blad dat in de herfst een prachtige herfstkleur geeft. Hoogte 150 cm, breedte 100 cm. Lange scheuten in maart snoeien voor compacte groei. Verdraagt zon en schaduw. De plant is zeer winterhard.

Going Green
De Acer palmatum ‘Going Green’ is een Japanse esdoorn met fris groen blad en geeloranje herfstkleuren. Zeer fraai bij deze selectie zijn de heldergroen gekleurde twijgen, die vooral in de winter erg opvallen. Het is een zeer sterke plant die met gemak 200 cm of hoger kan worden. Snoeien is geen probleem, doe dat wel in de nazomer of vroege herfst. Staat liever tussen 12 en 3 uur niet in de volle zon.

Verzorging
Japanse Esdoorns kunnen het beste vanaf maart tot begin oktober geplant worden. In deze periode is de grond warm en kunnen de planten goed wortel schieten. In een plantenbak vereist deze plant geen speciale potgrond. Japanse Esdoorns zijn sterke planten maar op een winderige plek kan het blad beschadigd raken. Zet ze daarom op een beschutte plaats. De plant prefereert een plek in halfschaduw, het liefst niet teveel direct zonlicht. Door teveel direct zonlicht kunnen de wortels uitdrogen wat tot bladverlies kan leiden, en kan het blad verbranden. Een Japanse Esdoorn is niet wintergroen, dat wil zeggen dat hij ’s winters zijn blad verliest. De plant is echter wel zeer winterhard en zal vanaf maart weer uitlopen met prachtig nieuw blad.

Planthoogte 
De planten worden geleverd met een hoogte van circa 35-50 cm in een pot met diameter 13 cm.

Bestel nu!
• Klik op de Bestel nu!-knop om te bestellen
• De aankoop wordt naar het adres gestuurd dat je invult
• Je ontvangt de aankoopbevestiging per e-mail. Klaar!

Nooit meer een aanbieding missen?

Meld je aan voor Marktplaats Aanbieding