Nooit een aanbieding missen?
Meld je aan voor Marktplaats Aanbieding

Sluiten

Geef je woonkamer een boost met deze unieke bonsaibomen! De Ficus Ginseng is de ideale bonsaiboom voor beginners: makkelijk te verzorgen en prachtig om te zien.

Voordelen

  • Makkelijk te verzorgen
  • Unieke S-vormige stam
  • Voeg Pokon plantvoeding toe voor optimale verzorging
  • Planthoogte bij levering 55-65cm

Voorwaarden

  • Levertijd: 10 werkdagen
  • Exclusief Ä 5,95 verzendkosten per bestelling

Meer informatie

Interieurtrends komen gaan, maar één factor blijft constant: een huis kan niet zonder een beetje groen. Niet alleen zijn planten goed voor het zuurstofgehalte en de luchtvochtigheid in jouw woning, ze brengen ook heel veel sfeer met zich mee. Een huis is pas echt een thuis met een groene finishing touch. Deze stoere en elegante bonsaiboom vormt direct het middelpunt van iedere kamer waarin je hem plaatst. De plant is erg makkelijk in onderhoud. Wil je hem toch net dat beetje extra voeding geven? Koop dan meteen de speciale Pokon voeding!

Bonsai

De bonsai heeft zijn wortels in China liggen waar men al 2000 jaar geleden begon met het kweken van miniatuurplanten en tuinen. De bonsaibomen zoals wij ze nu kennen vinden hun oorsprong in Japan. Letterlijk betekent de naam bonsai: een plant of boom (sai) die in een ondiepe pot of schaal (bon) staat. Door deze manier van kweken kunnen de wortels niet ver groeien. Hierdoor blijven de bomen klein waardoor de razend populaire bonsaibomen ontstaan.

Ficus Ginseng

Deze specifieke variant groeit in het prachtige zuiden van China en Maleisië. De Ficus Ginseng is erg geliefd onder bonsai-enthousiasten. Het duurt ruim 10 jaar voordat de wortels van de boom hun grillige vorm krijgen. Met veel geduld wordt de plant gekoesterd en gesnoeid waardoor de bonsai-vorm ontstaat. Na deze cruciale eerste fase wordt de boom geïmporteerd waarna hij in Nederland verder wordt gekweekt.

Makkelijk in onderhoud

De Ficus Ginseng is de perfecte bonsaiboom voor beginners. Het is geen snelle groeier en daarom kun je hem makkelijk in huis houden. De kronkelige stam wordt elk jaar dikker, maar hij groeit maar heel langzaam omhoog. Hierdoor is de Ficus Ginseng een perfecte kamerplant. Plaats de plant op een lichte plek zonder fel, direct zonlicht. Hoe meer licht de plant krijgt, hoe meer water hij nodig heeft. Zorg ervoor dat de kluit altijd vochtig is en geef de plant regelmatig water. In de winter heeft de Ficus Ginseng minder water nodig. Hij gedijt het beste bij een temperatuur van ongeveer 15 graden Celsius. De dode of lelijke bladeren kun je gerust weghalen. Het is gebruikelijk dat de plant in de winterperiode meer blad verliest door de warme, droge lucht in huis. Je kunt de ficus het beste snoeien in het najaar, zou houd je de ficus mooi in model. Je kunt kiezen uit 1 of twee bonsaibomen, met of zonder Pokon plantenvoeding.

Pokon plantvoeding

Om de plant wat extra vitaliteit te geven kun je hem voeden met speciale bonsai-voeding. De Pokon plantvoeding bevat essentiële voedingselementen en een rijke mix van
sporenelementen waardoor jouw bonsai mooi en gezond blijft. Je kunt Pokon bonsai-voeding het hele jaar door wekelijks geven aan de boom. Door de magnesium en het ijzer in de voeding krijgen de bladeren van je bonsaiboom een mooie diepgroene kleur.

Specificaties

• Verkrijgbaar per stuk of als set van 2

• Planthoogte bij levering: 55-65cm inclusief pot

• Planten worden inclusief plastic pot geleverd, deze kan in een sierpot worden geplaatst.

• Leverbaar in combinatie met Pokon plantvoeding

Nooit meer een aanbieding missen?

Meld je aan voor Marktplaats Aanbieding